Heerlijk mooie kussens

Binnenkort kan je in Lazuli komen leren naaien. Met de hand is al een hele tijd niet meer aan de orde, het gaat nu allemaal met de naaimachine. Ik kan me herinneren dat het zo makkelijk leek maar, als ik dan eindelijk begon te werken met zo’n prachtig machientje (waar ik trouwens nogal lang voor heb moeten sparen) ging het in  eerste instantie met mij aan de haal. Het duurde een tijdje tot ik mijn ongeduld kreeg afgestemd op mijn naaimachine’s”overcapaciteiten”. Alle steken een keertje uitproberen, alle voetjes en vooral mijn geduld niet verliezen als ik midden in een naad geen draad meer had op mijn onderspoeltje enz. Het resultaat is dat als ik nu achter mijn naaimachine zit het altijd een heerlijk weerzien is. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat alles zomaar lukt want er is natuurlijk ook nog dat patroon waar je je aan moet houden. Mijn vrijheid die ik soms met de patronen neem resulteren niet altijd in wat ik  in gedachten had, maar dat is alleen mijn fout en kan ik (al zou ik het soms wel willen) niet meer op mijn naaimachine “steken”.

Dus ik ging op zoek naar iets waar beginnende naaisters een heerlijk gevoel aan overhouden. Trouwens niet alleen een gevoel want in dit geval ook een heel mooi kussen waarbij ze zowel de techniek van het patroonsnijden en het naaien op een naaimachine zo onder de knie zullen krijgen. Een project waar je ook niet meteen een hele week over doet om het af te maken, op een paar uurtjes is het gepiept. Voor de ene waarschijnlijk wat langere uurtjes als voor de ander maar dat maakt toch helemaal niet uit, het eindresultaat is een superleuk ding waar je zo mee kan uitpakken naar iedereen toe.

Advertenties

3 thoughts on “Heerlijk mooie kussens

  1. Binnenkort heb ik een heel schema klaar met daarop de dagen en uren waar je kan komen naaien en breien. Het aanbod zal nog verder worden aangevuld met thema-workshops want ik heb nog wel meer in de vingers en wil het graag delen. Zo kan je bv ook nog leren spinnen, komen mijn tafelweefgetouwen weer van de zolder, maak ik plaats om mijn groot weefgetouw te zetten, kan je komen zeefdrukken of wolverven … enz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s